7/2/10

Barraques, una història recuperada



Pel seu interès, copio un email que he rebut, d'un dels autors del documental sobre les barraques de Barcelona que van emetre per televisió:





Com sabeu, el documental "Barraques. La ciutat oblidada", es va emetre al programa "Sense ficció" de TV3 els dies 14 de gener i 4 de febrer de 2010. En vista de la bona resposta de públic que ha tingut, els molts comentaris i l'interès que han mostrat moltes persones per saber més coses sobre el tema i poder fer aportacions en forma de testimonis o fotografies, s'ha fet una pàgina especial dedicada al tema al portal de notícies de TV3, el 3cat24.cat. Aquest és l'enllaç:

Hi ha diversos vídeos, textos amb més informació, fotografies dels protagonistes i dels llocs on van viure, una breu bibliografia, enllaços a altres fonts d'informació sobre el tema com museus i arxius. Hi ha també un espai on les persones que van viure en barris de barraques poden si ho desitgen enviar fotografies o explicar les seves experiències, i fer comentaris.

També hem rebut una gran quantitat de comentaris de persones que fan seva la petició que fan alguns dels protagonistes de que la ciutat de Barcelona faci un reconeixement públic, en forma de noms de carrers o en el nom d'alguna de les platges, dels llocs on hi va haver barris de barraques. La pàgina està encara en procés de construcció; hi ha la voluntat d'anar afegint més informació i més enllaços. Hem pensat que us pot interessar. Estem oberts a qualsevol suggeriment.

Us agrairíem que ho feu saber a aquells que creieu que puguin estar interessats. Moltes gràcies i rebeu una cordial salutació,

Alonso Carnicer


El documental el podeu trobar també penjat al meu blog sobre el Poble-sec, amb més informació i imatges a l'entorn d'aquest tema: