28/9/09

Tornen les tertúlies!!!!!

Aquest divendres 2 d’octubre tertúlia d’història:


Autores: Carme Batlle i Teresa Vinyoles
Editorial: Rafael Dalmau, Barcelona , 2002.


I el lloc ja el sabeu:

Arxiu d’història de Barcelona (Ca l’Ardiaca)
Santa Llúcia 1 (Barcelona)
De 18:00 a 20:30

Un llibre de divulgació històrica que explica la vida de les persones durant l’edat mitjana utilitzant el ric patrimoni que tenim a la ciutat de Barcelona.(...). És una rigorosa obra escrita per dues historiades vinculades a la Universitat de Barcelona que tracta de presentar com era la vida de les persones que van viure un període clau en la nostra història. No explica grans gestes militars, ni la història dels reis. Es centra en el dia a dia i així, per exemple, parla de com eren les cases dels menestrals, els artesans i els pagesos. També coneixerem la ubicació dels diversos mercadals dins de la ciutat i la resta de punts emblemàtics de la ciutat, des de la presó fins a la plaça del Blat.

També coneixerem l’origen de les viles noves, els nuclis urbans que creixen fora de la muralla i la seva evolució. Un altre capítol parla de les festes (explicant l’origen de la Festa Major), com eren les celebracions com ara els matrimonis, els enterraments (on s’explica l’origen de la processó mortuòria i la gent que en formava part) i les execucions públiques.

Una altre aspecte important del llibre és l’explicació de la família i de la dona. La vida de les dones era molt difícil aleshores… llegint algunes de les seves restriccions et fa pensar que les dones catalanes lliures tenien encara menys drets que els esclaus homes.

3 comentaris:

Xavier Caballé ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Xavier Caballé ha dit...

Hola. A aquestes tertúlies, s'hi pot anar? Són obertes a la participació de tothom?

Gregor ha dit...

I tant que pots venir, oberta a tots els que els hi agrada la història i compartir-la de manera igualitària.A més que hem aprofitat la ressenya que vas fer al teu bloc del llibre de la proxima tertúlia. t'esperem

Gregor