14/1/09

Recomanacions, cinema, política i història

A punt d'encetar el nou any amb la tertúlia sobre Fouché i els històrics sopars posteriors al lloc habitual, transcric el missatge del nostre coordinador general, amb la informació sobre un interessant cicle de cinema històric:

Us faig arribar la info del III cicle de cinema històric que organitza la Facultat d’Història de la Universitat de Barcelona i coordina l’Ignasi Garcès, professor d’història antiga i que va compartir una de les nostres tertúlies.

El títol del cicle és Societats en Conflicte i la veritat que les pel·lícules escollides totes estan molt bé: En busca del fuego, Faraón, Julio Cesar, Becket, Novecento, etc, El format és; visió de la pel·lícula i després un col·loqui entre un especialista i el públic participant, les sessions són els dimecres 11, 18 i 25 de febrer; 4, 11, 18 i 25 de març; 1, 15 i 22 d’abril, i començaran a les 16 hores.

El lloc: Sala Gran (4 planta) i Aula 305 (tercera planta, segons programa). Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona, c/Montalegre 6, (4ª planta), 08001-Barcelona...

Més informació aquí.

Gregor

Aprofito el post per recomanar la pel·lícula Il Divo, sobre la personalitat tèrbola i complexa de Giulio Andreotti. Cinema polític de qualitat, molt aplaudida i premiada a Cannes, i una mica marginada als cinemas Casablanca i Alexandra. Una recomanació: documentar-se abans sobre l'època i el personatge, sobretot els joves que no vau viure en directe, a través dels mitjans informatius, la llarga època en la qual aquest polític, encara viu, un supervivent enigmàtic del poder italià i europeu, va fer de les seves i de les dels altres. Més informació al meu blog generalista.

Júlia