22/1/09

Nova bibliografia sobre la Setmana Tràgica


Gregor, el coordinador, ens fa arribar aquesta informació bibliogràfica:



Era d’esperar que amb motiu del centenari de la Setmana Tràgica s’editessin nous llibres sobre el tema, i aquí tenim el primer: La semana trágica. Barcelona en llamas, la revuelta popular y la Escuela Moderna (Barcelona, gener de 2009). L'autora és Dolors Marín, és professora de la UB, i que va escriure una de les ponències del llibre El cinturon rojo y negro, que vam tertuliar.


Era necessari després de tants anys una nova obra que revises el tema, doncs encara continuava sent el llibre de la Joan Connelly de l’any 1972 el de referència. Esperem que estigui bé aquest nou llibre i aporti noves dades sobre els fets, i no estaria malament com a lectura per la tertúlia, ja que de passada enganxa amb el meu amic Ferrer i Guàrdia. I aquí una presentació que es fa del llibre:


Divendres 30. REUS (Baix Camp). Inauguració de les activitats amb motiu del centenari de la revolta popular del juliol de 1909 (la Setmana Tràgica) i de la mort de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Conferència a càrrec de Dolors Marin, historiadora i col·laboradora de l'entitat, autora del llibre La semana trágica. Barcelona en llamas, la revuelta popular y la Escuela Moderna (Barcelona, gener de 2009). A 2/4 de 8 del vespre, a la Sala del Castell (Arxiu Històric).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

últimament semblem el butlletí de les comarques de Tarragona, però és que tinc contactes a la URV que em fam arrivar aquestes informacions. A veure si presenta aquest llibre a Barna avita, i per cert la teva presentació de llibre Júlia quan és?

Júlia ha dit...

Oh, Tarragona té molta vida cultural i universitària!!!

El meu serà el dia 25 de febrer, ja ho anunciaré a bombu-i-platillu, però espero, ja que sinó la gent se n'oblida!!!

No hi surt en Ferrer i Guàrdia, per cert...

Dani ha dit...

Enguany a Barcelona no tenim ni una setmana de descans entre efemèride i efemèride! La setmana passada la mort de Joan Amades, aquesta la de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat, d'aqui un temps el centenari de la setmana tràgica i al setembre el congrés universal d'esperanto a Barcelona!

Ferran Sugranyes ha dit...

Benvolguts,

Si us interessa el tema, podeu seguir les diferents activitats que portarem a terme a Carrutxa, durant aquest any, a través de les nostres pàgines a internet: http://www.carrutxa.cat i http://carrutxa.blogspot.com/
Us hi esperem.