14/7/08

Recorregut històric i literari pel Poble-sec
Aquesta setmana, del 12 al 20 de juliol, se celebra la Festa Major del meu barri, el Poble-sec.Hi ha actes per a tots els gustos, un dels més remarcables i importants és el II Festival de Música i Dansa Tradicional, que compta amb una web pròpia.Podeu trobar aquí el programa sencer de la Festa Major.
Si us abelleix podeu venir al breu recorregut històric i literari que faré jo mateixa, pel cor del Poble-sec, el divendres, 18 de juliol (què hi farem, no vaig poder triar data).L’activitat és gratuïta i ens trobarem tots els participants a la porta del Centre Cívic de la Plaça del Sortidor (metro Poble-sec) a les set del vespre. Si arribeu una mica abans podeu visitar la magnífica exposició d'indumentària tradicional que han muntat al Centre la gent del Grup Renaixença, ardits organitzadors del Festival esmentat.
La Festa Major del meu barri té una història una mica accidentada. Hi va haver un temps no massa llunyà, durant el qual, suposo que a causa del tarannà àcrata de la població, cada carrer feia festa quan li semblava. Unificar el tema i les dates va ser una gran fita veïnal. La Festa fins ara, ja en l’època unitària, s’havia celebrat pels volts de Sant Jaume, però aquest any s’ha avançat una mica, cosa que em sembla que ha estat un encert encara que al principi no em va agradar, perquè cada vegada m’agraden menys els canvis.
Podeu trobar més informació sobre alguns dels actes al meu blog veïnal Un balcó al Poble-sec. Serà, és clar, una tria subjectiva, car comentaré els actes als quals assisteixo i quedaran sense comentar un ampli ventall d’activitats, bàsicament les més electròniques i sorolloses, com ara els concert del festival SEC A SAC, molt importants, que ja sóc una mica velleta i no estic per a tants decibels. Que els esperits poble-sequins no m’ho tinguin en compte! (I que tampoc tinguin en compte aquest DESSITJEM (sic) que fa mal a la vista i que podeu trobar en el rètol de benvinguda del Centre Cívic, que és on ens trobarem per fer el recorregut, per cert). A les altres fotografies, alguns actes d'ahir: castellers al carrer de Blai i sardanes a la plaça de Santa Madrona.

1 comentari:

Júlia ha dit...

Ja han arreglat el rètol, felicito els responsables.