7/11/16

RETORN ALS ENIGMES HISTÒRICS: UNA DAMA POLIFACÈTICA

A demanda d'alguns fidels seguidors dels enigmes, i gràcies a que el meu marit, esbrinant per la xarxa sobre temes de jardineria es va ensopegar amb aquest personatge, quan digui la solució ja explicaré com i de quina manera, avui us ofereixo un passeig pel passat d'una dama d'aquestes de la petita història frívola, que sovint ni és tan petita ni és tan frívola.


a) Té nom (artistic) de joia. El veritable és un nom de poeta.

b) Va néixer al nord i va morir al sud.

c) La seva mare provenia d'aquest indret:


d) Però ella va néixer en aquest altre:



e) Gràcies als esforços materns va tenir una bona educació, considerant l'epoca i la professió, fins i tot expliquen que va escriure sobre aquest senyor:



f) Sabia cantar, ballar, tocar el piano, i moltes coses més. Va fer revista, teatre, sarsuela i fins i tot alguna cosa de cinema, relacionada amb aquesta dama, una pionera:


g) Va ser amiga de moltes dames de la professió, entre les quals, aquesta, gràcies a la qual es diu que va conèixer el seu gran amor, el qual, ric, famós, fins i tot venerat en l'actualitat, va morir de forma prematura, en un terrible accident.


h) Va estar per les Espanyes, va conèixer gent de l'època, va treballar amb ells i van treballar per a ella, durant la guerra civil, per sort, era fora del país i allà es va quedar.


 i) Va tenir amors amb senyors diversos, malgrat que es va dir si no seria bisexual i tot, fos el que fos aquest catxes va ser un dels seus admiradors. Li agradava anar amb pantalons sovint i aleshores allò era gairebé un exotisme, tot s'ha de dir.

j) Després de donar voltes va aterrar per aquí va conèixer un senyor que tenia una botigueta de joies a l'edifici i expliquen que s'hi va casar.


Va tornar a treballar en molts projectes, al seu país, al nostre i on calgués. Va morir molt gran, tot just estrenat el segle actual. Ah, quina enveja em fan aquestes vides tan excitants!!!

3 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Celebro que hagis reprès els enigmes.

Albertí Editor ha dit...

Hola, ens agradaria tenir el teu correu electrònic, per enviar-te les novetats editorials sobre Barcelona. Gràcies. Cordialment Albertí Editor.

Ens plau d'assabentar-vos de la novetat editorial d’Albertí Editor coeditada amb l'Ajuntament de Barcelona i Institut Municipal de Mercats de Barcelona: "Mercats de Barcelona. Segle XIX". El text va acompanyat amb 180 imatges.

Si voleu llegir el pròleg, el sumari, un capítol i veure algunes imatges podeu mirar l'enllaç http://www.albertieditor.cat/ficha.php?id_producto=5917

Anònim ha dit...

Per fí ja l'he trobat.
Personatge: Alfonsina Grecco Giovina PERLITA REC0
Foto nº 1 - Casacanditella - pobla de la mare
Foto nº 2 - Plaça St. Marti a Rosario (Argentina)lloc de naixament d'ella.
Foto nº 3 - Retrat de Miquel Angel
Foto nº 4 - Postal de "Colegio santa union de los sagrados corazones"
Foto nº 5 - Rosario Pi
Foto nº 6 - Azucena Maizani
Foto nº 7 - Cèlia Gàmez
Foto nº 8 - Paulino Uzcudun
NÚRIA