27/9/13

UNA DAMA DE GRAN ALTURA, AMB UNA VIDA TRÀGICA I DIFÍCIL



Aquesta simpàtica velleta que veieu berenant de forma inofensiva amb dues periodistes admiradores va tenir una llarga vida i va morir amb més de noranta anys, cosa que demostra com la salut no és cosa de metges sinó de genètica i atzar, en molts casos. 

La seva vida és com una novel·la d'aventures, per sort la seva maduresa i vellesa van poder ser més tranquil·les que la infantesa i la joventut.

Filla d'una família nombrosa, de camperols humils, va veure morir germans petits i el seu pare també va morir durant la Primera Guerra Mundial. Va haver de treballar molt i com que els manaies del moment van detenir un seu germà fins i tot la van expulsar d'una escola on començava a aprendre la feina per la qual es distingiria.

Al final ho va aconseguir. Més guerra. Es va presentar com a voluntària. Es va dedicar a la seva activitat professional amb coratge i va fer més de 277...  En un combat va ser greument ferida i feta presonera. Amb ferides molt greus va passar per diferents camps de presoners, per sort un company la va poder guarir, més o menys, de les ferides.  Va acabar la guerra i la van donar per morta i desapareguda, la van declarar heroïna nacional a títol pòstum.

Però va tornar. Corrien mals temps. Els qui manaven, sobretot 'el qui manava' creia que tornar amb vida dels malsons era un senya de traïdoria, la van empresonar i la van sotmetre a interrogatoris constants. De totes les penes que va passar aquests moments eren els que li feia més angúnia recordar. Finalment la van deixar anar, amb vigilància. A causa de les seves lesions no va poder tornar a fer la seva feina habitual.

Finalment al seu país hi va haver allò que en diuen 'una certa apertura', li van reconèixer el valor i li van donar honors diversos, covertint-se en un mite. Es va casar i va fer una vida senzilla fins a la seva mort, fa quatre anys.

Amb aquestes dades ja podeu saber de qui es tracta...




6 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Es una aviadora rusa, Marina Raskova con un Chato Polikarpov, y sobre la cantidad, supongo, que no lo se, creo se trata de los derribos de aviones enemigos .
Salut

Ventura ha dit...

Es deia Anna Yegorova i va morir no fa gaires anys. Heroïna de la URSS. L'avió pensava que era un "Xato" com els que van volar a la nostra GC però no ho es.

Ventura ha dit...

Aquesta dona es deia Anna Yegorova i va ser una heroïna de l'antiga Urss. L'avió pensava que era un "Xato" com els que varen volar a la nostra Guerra Incivil però no ho és. (m'agrada més "tocar" de peus a terra...pragmàtic que és un)

Orio43 ha dit...

La 'missió' no ha estat fàcil, peró finalment ha caigut.

A veure si els comentaris estàn moderats.

Toni

Orio43 ha dit...

Bé aqui va la resposta.
Anna Yegorova
http://ca.wikipedia.org/wiki/Anna_Ieg%C3%B3rova
http://artistasoguerreras.blogspot.com.es/2012/04/anna-yegorova-1916-2009-cazadora-de.html

Imatge 1- ella
http://aviatrixkim.wordpress.com/tag/anna-timofeyeva-yegorova/page/2/

Imatge 2-avió
Polikarpov I- 15 “Chato”

Imatge 3-emblema NKVD
Comissariat del Poble d’Afers Interiors

Molt interessant i amb molta bruixeria.

Júlia ha dit...

Molt bé, veig que la majoria heu trobat la protagonista, Anna Yegorova, felicitats.