5/3/13

EL PERSONATGE OCULT (43)

El nostre personatge d'avui va ser un home d'ideals, lluitador i conseqüent, un líder positiu. El seu final encara no ha estat aclarit, malgrat els anys que han passat des d'uns fets tèrbols en els quals segurament hi va haver implicacions de tota mena.

1.- Va néixer aquí tot i que segurament aquest edifici no hi era, és que si poso una foto típica de seguida ho endevineu:





2.- La família no era rica però va pensar en fer estudiar un dels fills, el gran. El nostre protagonista l'acompanyava a escola i la mestra el va fer entrar, aleshores va comprovar la intel·ligència del noi i es va procurar que estudiés. Va ser un dels primers titulats del seu país en una matèria difícil, tot i que després es dedicaria a la política.

3.- El seu país tenia diversos problemes. En contra del més evident ja hi havia líders, més grans que no pas ell, que hi lluitaven, com ara aquest senyor del retrat.

4.- El seu pare tenia una feina espiritual i intel·lectual, però es guanyava la vida venent productes com ara aquest de la fotografia.


5.- Va poder anar a estudiar a un país veí que també ha tingut molts problemes i no se n'acaba de sortir.


6.- Era una època amb un món dividit ideològicament, cosa que feia que les dues grans potències suquessin pa a tots els conflictes que hi havia. El nostre protagonista va entrar en contacte amb molts líders que estaven en lluita per tal d'aconseguir un món millor, com ara el de la fotografia. No és el cas d'aquest senyor que veieu, però amb els anys alguns d'aquells líders van evidenciar que eren tan dolents com els anteriors.

7.- A causa dels seus primers problemes amb aquells que manaven aleshores va patir desterraments a un bonic indret del seu propi país, època que va aprofitar per llegir, escriure i meditar.




8.- El seu principal perseguidor i, segons diuen, qui va acabar amb ell fent-ne desaparèixer el cadàver, va ser el pare d'aquesta noia. Aquest senyor amb els anys també va ser eliminat i la seva família va patir força, avui aquesta dama és allò que en diríem mediàtica a causa dels llibres escrits explicant les penes familiars i la història dels seus.

9.- I aquest és el fill del nostre protagonista que encara reclama informació i que se sàpiga tota la veritat, cosa que sembla complicada pel fet que a més de gent del seu país hi havia implicacions fosques del govern del país democràtic en el qual es trobava exiliat el seu pare i fins i tot de molts més països occidentals, des de gent de l'hampa fins a les altes esferes. Molts dels testimonis han mort, és clar.

10- Aquest personatge, per exemple, sembla que també hi va tenir alguna cosa a veure. Aquí, a Espanya, el van condecorar amb la creu aquella que donen als destacats en algun camp. Misteris de la política que la raó no entén.


11.- El nostre protagonista va ser segrestat i desaparegut quan anava a veure aquest senyor, amb la intenció d'endegar alguna cosa sobre un dels grans problemes d'aquella època que ha deixat moltes seqüeles, per cert. 

I aquest altre senyor, conegut del nostre protagonista i amb qui s'havia reunit moltes vegades, va tenir més sort i va poder arribar a vell, tot i que durant molt de temps se suposava que potser també havia mort. Ai, no sempre guanyen els bons, més aviat al contrari.


Tots ells pertanyen a geografies properes però també poc conegudes en profunditat per tots nosaltres, més enllà del turisme de moda o de la relació amb els seus habitants, alguns dels quals són ara veïns d'escala i de barri, pel fet que els desigs del nostre home sobre un futur millor per a la seva terra encara no s'han complert.

4 comentaris:

Orio43 ha dit...

Crec que la ciutat on neixer no correspon.

Júlia ha dit...

Em sembla que m'he equivocat de foto, he, he, ara ho arreglo.

Orio43 ha dit...

Mehdi Ben Barka
http://ca.wikipedia.org/wiki/Mehdi_Ben_Barka

Imatge 1- ciutat neixer
Rabat

Imatge 2- precursor
Allal al Fasi

Imatge 3- beguda pare ven
Te amb menta

Imatge 4- desterrament
Montanya Tubqal, a l’Atlas marroqui

Imatge 5- estudis
Argel

Imatge 6- lider
Ho chi minh

Imatge 7- desterrament
Montanya Tubqal, a l’Atlas marroqui

Imatge 8- filla dolent
Malika Ufqir

Imatge 9- fill
Bashir Ben Barka

Anònim ha dit...

Persionatge:
MEHDI BEN BARKA
1ª foto - Rabat
2ª foto - Allal al-Fassi
3ª foto - una tasetas de té
4ª foto - Mont Tubqal, en el Alt Atlas
5ª foto - Una vista de Argel
6ª foto - Ho Chi Minh
7ª foto - està repetida.
8ª foto - Malika Oufkir, la filla del seu enemic
9ª foto - Bashir Ben Barca, el fill
10ª foto - el general Hosni Benslimane
11ª foto - el cineasta Geoges Franju
12ª foto - Ben Bella, primer president d'Argelia