16/12/12

EL PERSONATGE OCULT (38)

Si la nostra dama hagués nascut avui tindria un alt càrrec en la política o l'empresa, ben segur, tot i que les dones encara ho tenen magre per tal d'accedir a llocs de rellevància, en el seu país. Avui deixarem la vella Europa, fins i tot el Nou Món, per viatjar a indrets més llunyans i diferents.

1.- Però el fet és que va viure fa molts anys, cap allà al segle XII. Tot i que hi ha qui diu que es tracta d'un personatge llegendari. Com en tants casos, realitat, mite i llegenda es barregen.

2.- La seva feina no va ser l'habitual de les noies de l'època tot i que diu que els ensenyaven una mica a fer anar aquest estri per tal que es poguessin defensar en absència del marit, a causa de les moltes guerres i batalletes que hi havia per tot arreu.

3.- Aquí la teniu en acció.

4.- Aquest senyor va refer i recopilar vells textos on es parla de la dama i de moltes altres coses. Segons diuen era bonica, amb llargs cabells foscos, pell blanca, muntava a cavall millor que els senyors, una joia, vaja.

5.- No podia ser altrament, la seva figura ha estat recreada pels tebeos d'avui, sobretot pels que fan a la seva pàtria i que avui tenen un gran èxit.

6.- Però també escriptors i escriptores de tot el món, com aquesta dama rossa, han escrit històries on ella és la protagonista.

7.- Aquest cavaller va ser la seva parella de fet. Un gran senyor, un gran guerrer, en la vida del qual també es barreja realitat i ficció. 

8.- Aquest és un monument amb la qual se l'evoca i recorda.

9.- Aquesta és una imatge d'una de les moltes guerres en les quals va participar amb el seu marit o parella de fet. Una de les versions de la llegenda explica que el marit, ferit de mort, li va dir a ella que fugís perquè li feia vergonya que el trobessin mort al costat d'una dona i va voler tan sols la presència d'un germà adoptiu. Aquest senyor:



10.- I encara que a casa nostra en sàpiguem, encara, poca cosa, a casa seva és tot un mite i s'han fet pel·lícules i, és clar, sèries de televisió on ella ha estat un dels personatges.En una ocasió va estar interpretada per la xicota de bon veure que podeu contemplar, una actriu i model d'aquelles terres llunyanes, exòtiques, avui, informatitzades a tope.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

CREC QUE ES TAMOE GOZEN,UNA GUERRERA DE LAS LLUITAS GEMPEN,I QUE VA MORIR AL COSTAT DEL SEU HOME, UN SAMURAI ANOMENAT MINAMOTO.
SEGUR QUE NO¡¡¡¡¡
JUGANT

Orio43 ha dit...

Tomoe Gozen
http://es.wikipedia.org/wiki/Tomoe_Gozen

Imatge 1- ella
Tomoe

Imatge 2- arma
Naginata

Imatge 3- batalla
Tomoe Gozen with Uchida Ieyoshi and Hatakeyama no Shigetada. Woodblock print by Yōshū Chikanobu, 1899

Imatge 4- escriptor
???

Imatge 5- dibuixos
Tomoe Gozen - The Battleby ~Askald

Imatge 6- escriptora
McCullough, Helen

Imatge 7- parella de fet
Minamoto no Yoshinaka

Imatge 8- memorial
Memorial a Tomoe en Gichū-ji,

Imatge 9- guerra
Escena de las Guerras Genpei (panel del siglo XII)

Imatge 10- germa
Imai Kanehira

Imatge 11- model
Eiko Koike

Anònim ha dit...

Personatge:
TOMOE GOZEN
1ª foto - Tomoe Gozen
2ª foto - Una "naginata"
3ª foto - Batalla de Awazu
4ª foto - Eiji Yoshikawa
5ª foto - Un cómic de Tomoe Gozen
6ª foto - No l'he trobada
7ª foto - El marit: Monimoto no Yoshinaka
8ª foto - Memorial a Tomoe Gozen a Gichu-ji
9ª foto - Escena de les guerres Gempei
10ª foto - Imai Kanehira
11ª fot - No l'he trobada
NURIA