5/10/12

EL PERSONATGE OCULT (34)

1.- La nostra protagonista no va néixer gaire lluny d'aquests paisatges:

2.- Els seus pares eren immigrants i venien d'una part del país, que ara ja és un altre país, i en el qual ara mana, i amb mà de ferro, per cert, aquest senyor:


3.- Va perdre el pare quan era molt petita, a causa d'una guerra de les moltes que es van esdevenir durant el segle passat. Quan va tenir fama li van concedir un desig, com als contes, i va demanar que es posés quelcom recordant l'indret on va morir, per la pàtria, el seu pare. I així es va fer.


4.- Va ser la primera en allò que li va donar fama i reconeixement. La segona va ser aquesta noia, però haurien de passar uns quants anys per tal que es repetís la proesa femenina.


5.- Els competidors no comptarien amb una noia que fes quelcom semblant fins anys després, va ser aquesta altra xicota somrient, la de la competència:

6.- Aquest senyor va ser qui va tenir la idea d'incorporar dames a la feina, una feina complicada, que jo segurament ja no faré mai.


7.- En el seu lloc de treball, al qual va accedir després d'una gran selecció de personal, hi havia pocs xicots solters. Un dels pocs que quedaven es va casar amb ella i la celebració va ser un acte de pinyol vermell en aquells verals. Aquí teniu el nuvi, el dia de bodes:

8.- Ah, però la vida no és un conte. Van tenir una filla que avui és metgessa i es van acabar divorciant, diuen que el senyor anava de farra amb els amigatxos i deixava la dona a casa, que ja és gros. Amb el temps ella es va tornar a casar, va ser feliç, i avui todos dos marits són ja morts, per cert.

9.- La seva feina no va ser un camí de roses, ni molt menys. Ho va passar força malament fent allò que li ha donat fama i es van generar controvèrsies en les quals el fet de ser una dona no va ser un tema aliè a les crítiques, en el seu camp i en aquell temps i en aquell lloc, com en tants altres, les dones estaven sempre en inferioritat de condicions. Finalment se li va reconèixer el mèrit i fins i tot després dels molts canvis que el seu país ha sofert encara compta amb un gran respecte i consideració per part de la societat local i mundial.

10.- Va col·laborar en tasques humanitàries, fent que la seva fama de 'dura' es matisés i avui és una àvia tranquil·la i retirada a pagès, encara que de tant en tant la conviden a actes oficials diversos. No va poder repetir la feina concreta que la va fer famosa tot i que més d'una vegada ha dit que no li importaria fer quelcom semblant, fins i tot encara que fos sense retorn.

4 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

ayuda ¡¡¡¡

Anònim ha dit...

VINGA SOMMI:COM SEMPRE DE QUALSEVOL MANERA.
VALENTINA TERESHKOVA,PRIMERA DONA ASTRONAUTA,NASCUDA A QUATRE PASSES DE MOSCU.
PRIMER MARIT UN TAL NICOLAIEV.
EL SEGON FOU UN METGE,PERO NO SE EL NOM. I NO SE RES MES.
JUGANT

Orio43 ha dit...

Valentina Tyereshkova

Imatge 1- neixer
Maslennikovo

Imatge 2- presi
Alexandre Lukaixenko

Imatge 3- guerra
El pare va morir a la Segona Guerra Mundial

Imatge 4- segona
Svetlana Savitskaia

Imatge 5- oponent
Sally Ride

Imatge 6- cap
Sergei Koroliov

Imatge 7- marit
Andrian Nikolaiev

Anònim ha dit...

Personatge:
VALENTINA TERESHKOVA
1ª foto - Oblast de Yaroslavl
2ª foto - No l'he trobat
3ª foto - Lemetti a Finlandia
4ª foto - Svetlana Savitskaya
5ª foto - Sally Ride
6ª foto - Serguei Pavlovich Koroliov
7ª foto - Sndrian Nikolayev
NURIA