9/9/12

EL PERSONATGE OCULT (32)

Avui és una mica difícil, ho reconec. I és que les dones han estat una mica amagades, pel que fa a la difusió de la seva tasca, fins fa quatre dies.

La nostra protagonista no és molt coneguda per nosaltres, al contrari del que passava amb el rei Amadeu, qui, malgrat ser rei durant poc temps, va deixar un record molt viu, relacionat amb el general Prim, tot s'ha de dir.

1.- La nostra dama va néixer en una ciutat i un país que han patit molt al llarg de la història. Trossejat, envaït, bombardejat...

2.-Per sort, ella encara va viure amb una certa tranquil·litat, tot i que va acabar residint a una altra ciutat en la qual, evidentment, no existia encara aquest interior luxós, i va tenir un càrrec de categoria:

3.- De ser més moderna potser hauria acabat malament de jove i no hauria pogut fer res, la seva gent ha estat molt perseguida i estossinada. Pertanyien a un sector religiós relacionat amb aquest curiós personatge, per cert:


4.- Es va casar joveneta i se la coneix pel cognom del marit, tot i que només van viure plegats deu anys. Van tenir tres fills i es van separar. Va ser una musa activa del moviment artístic de l'època, molt important. Es va fer amb el bo i millor de la professió:


5.- Un altre conegut:


6.- Ja sabem el que ha passat amb les senyores, a igualtat de mèrits, menys fama. Al contrari del que va passar amb aquest senyor, de qui es diu que va estar molt influenciat per la nostra protagonista, en el camp professional:


7.- Una seva filla es va casar amb un gran poeta del país, tot i que aquest poeta és també, encara, molt poc conegut per nosaltres. La cosa no  va acabar bé, per cert.


8.- Va viatjar per Europa, va ser estimada i admirada. Aquest gran senyor intel·lectual, el pal de paller del moviment cultural, diuen que en va estar enamorat...


9.- De la seva infantesa se'n sap poca cosa, va rebre classes de persones molt qualificades, entre les quals, aquest xicot:

10.- Com que és difícil us penjo, fins i tot, el rostre de la nostra protagonista, en una actitud molt habitual en els quadres de l'època, musicalment pensativa.



5 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

gracies...salut

Anònim ha dit...

La segona fotografia pertany al metro de Moscou?.
Núria

Júlia ha dit...

No, Núria, però sí a un metro rus, el de Sant Petersburg.

Orio43 ha dit...

Maria Agata Szymanowska
http://ca.wikipedia.org/wiki/Maria_Szymanowska

Imatge 1- ciutat patir
Varsovia, bomberdejada per un Zeppelin

Imatge 2- metro ciutat resident
Estació Kirovskiy Zavod, Sant Petersburg

Imatge 3- religio
Frankisme, ell Jacob Frank

Imatge 4- músic època
Luigi Cherubini

Imatge 5- músic època 2
Gioacchino Rossini

Imatge 6- influencia
Frédéric-François Chopin

Imatge 7- gendre
adam mickiewicz

Imatge 8- senyor important
Johann Wolfgang von Goethe

Imatge 9- mestre
Karol Kurpiński

Imatge 10- ella
Fragment de la portada del seu disc Balades i Romances

Sort de la foto del gendre.

Anònim ha dit...

personatge:
Maria Agata Szymanowska
1º foto - Lloc de naixement, Varsovia
2ª foto - el metro de St. Petersburg, lloc de defunció
3ª foto - no l'he trobada
4ª foto - no l'he trobada
5ª foto - no l'he trobada
6ª foto - Frederic Chopin
7ª foto - Adam Mickiewicz
8ª foto - Johann Wolfgang von Goethe
9ª foto - Karol Kurpinski
10ª foto - el matei personatge, María Agata Szymanowska.
Núria