28/8/12

EL PERSONATGE OCULT (31)

1.- El nostre personatge d'avui va néixer i morir per aquí:



2.- Aquesta dama, de cognom hidratant, va ser la seva primera parella, una senyora exemplar, de vida breu, a qui no sempre va ser fidel:


3.- La senyora, per cert, molt bona persona, va ser la responsable de la primera guarderia infantil hispànica.



4.- Va ser triat per al seu càrrec per votació, cosa que en aquell moment va representar un escàndol i va provocar un gran refús per part dels dogmàtics.



5.- Per diferents motius no va caure bé a ningú, tot i que mirant-lo en perspectiva, reunia bones condicions per a la seva feina, la veritat, sobretot considerant el panorama. Però eren uns altres temps i ell, massa avançat per al càrrec.


6.- Resant davant d'aquesta imatge i davant també del seu principal suport, mort de mala manera, i de cos present, potser ja va pensar: en quin embolic m'he ficat...

7.- Recordeu allò de váyase, señor González? Doncs aquest senyor del quadre també li va dir, al nostre home, i amb inquietants referències a fets recents,  amb magnicidi inclòs.



8.- Expliquen que estava a punt de dinar en aquest bonic cafè, avui desaparegut, quan li van donar l'acomiadament definitiu. Es va prendre una copeta de licor del seu país, va recollir la família i au, bon vent i barca nova.


9.- Expliquen que va manifestar que no entenia res i que tot plegat era una gàbia de bojos o una olla de grills, com diem en català. Segurament era cert. No va ser un senyor molt lletrat però tenia bona voluntat tot i que amb això, evidentment, no n'hi havia per a res, en aquelles circumstàncies.


10.- Vidu, es va tornar a casar amb una parenta joveneta. La noia, de família important, aviat va quedar vídua i anys després també es va buscar una parella força més jove que no pas ella, per compensar. Un nét del nostre protagonista també va fer la mateixa feina que ell, anys després, en un altre indret, durant un breu espai de temps, tenien mala sort amb la professió. En aquesta feina, com en totes, la sort i juga molt i els bojos fan bitlles.


La història hauria pogut ser diferent però de vegades no tot surt com s'esperava.

5 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

ummmmmmmmm solo se una respuesta....agggggggggggg ¡¡¡

Anònim ha dit...

AMADEO DE SABOYA,NAT A TURI,LA SEVA PRIMERA DONA VA SER LA PRINCESA CISTERNA,O UN NOM SIMILAR,EL DUC DE MONTPENSIER I EL "GENERSL BONITO" NO AL VAN DEIXAR VIURE,CREC QUE EL RESTAUTANT ES DEIA MILAN O FLORENCIA,NO RECORDO PROU BE.....
JUGANT

Anònim ha dit...

Personatge:
Amadeo I, rei d'Espanya
foto nº 1 - Vista de Turin, lloc de naixement de Amadeo de Saboya
foto nº 2 - María Victoria dal Pozzo, la primera esposa
foto nº 3 - Manuel Ruiz Zorrillo
foto nº 4 - Imatge de Ntra.Sra. de Atocha
foto nº 5 - Emilio Castelar
foto nº 6 - Restaurant - Café de Fornos
foto nº 7 - Maria Leticia Bonaparte, la segona esposa
foto nº 8 - El seu besnet Tomislav II, rei de Croacia
Núria

Orio43 ha dit...

Amadeu I d’Espanya
http://es.wikipedia.org/wiki/Amadeo_I_de_Espa%C3%B1a

Imatge 1- néixer
Turí

Imatge 2- dama
Maria Victoria del Pozzo della Cisterna

Imatge 3- proclamador
Manuel Riíz Zorrilla

Imatge 4- marededeu
D’Atocha

Imatge 5- xerraire
Emilio Castelar y Ripoll

Imatge 6- café
Café de Fornos

Imatge 7- segona
Maria Letizia Bonaparte

Imatge8- net
Tomislav II de Croacia

esparver ha dit...

és els dels duros de plata?