16/5/08

NOTÍCIES I RECOMANACIONS

JAUME I, el centenari

Gregor Siles, coordinador del Grup 99, em fa arribar aquesta recomanació:

La commemoració dels 800 anys del naixement del Rei Jaume I, està generant la publicació de llibres i l’organització de diferents actes. Fa uns dies apareixia a la pàgina web de la Universitat de Barcelona, aquest diàleg entre dos historiadors, Ernest Marcos i Ernest Belenguer, sobre la figura del monarca Català.
Potser aquest diàleg ens permet situar-nos una mica a l’època anterior del regnat del Rei Pere, i ens ajuda a comprendre allò que va comentar en Ramon Grau a la tertúlia, de que el Rei Pere III no va ser conscient, en les seves aventures polítiques, de que ja no eren els temps del Conqueridor.



I JORNADES del barri de LA SATALIA

Encara que amb el temps una mica just, ja que els actes comencen aquesta tarda i acaben demà al migdia, amb un recital de poemes a carrer d'Enric Cassasses i un vermut, he rebut aquesta convocatòria sobre les primeres jornades del barri de La Satalia. Aquest barri és a la zona alta del Poble-sec, és una de les poques zones d'habitatges unifamiliars que resten, té elements notables com ara la torre del pintor Brull i ja fa anys que està amenaçat per diferents iniciatives urbanístiques. Com podeu veure, aquesta tarda hi ha diferents xerrades sobre el tema patrimonial en els quals també intervé José Luis Oyón, per cert.



“La Satalia, Sota Montjuïc.
Claus pel futur d’un barri històric”
Divendres 16 de maig de 2008
Una reflexió crítica

PROGRAMA


18:30h Presentació
18:45h Comunicació “Paisatges de Casetes Unifamiliars. Valoració i Intervenció”. Jose Luis Oyón i Mercè Tatjer
19:25h Comunicació “Desenvolupament i Transformació dels Barris de la Vessant Llobregat de Montjuïc”. Oriol Granados
19:45h Comunicació “La Satalia. Elements Destacables d’un Conjunt Patrimonial”. Ana Menéndez
20:10h Pausa

20:25h Taula rodona. MªÀngels Aliò, O Granados, A Menéndez, Josep M Montaner, JL Oyón, Martí Sanz, M Tatjer Modera: Estanislau Roca
○ Què és Patrimoni?
○ Criteris d’intervenció en teixits històrics consolidats
○ Participació i noves formes de planejament
21:30h Conclusió

Centre Cívic El Sortidor. Pl. del Sortidor, 12. (Metro Línia 3, parada Poble-sec)